AcasăADVERTORIALAsigurarea de răspundere profesională pentru antreprenori. Cum îți protejezi afacerea de orice...

Asigurarea de răspundere profesională pentru antreprenori. Cum îți protejezi afacerea de orice eroare umană

Antreprenorii sunt o categorie profesională care își investește tot timpul și toți banii într-o pasiune, pe care unii o transformă într-o afacere de succes.  

Pe cei mai mulți dintre ei, ceea ce fac îi definește. Într-un mediu concurențial acerb, trebuie să fie cei mai buni și să aibă o reputație intactă, atât în rândul clienților, cât și în rândul colegilor de breaslă, dar și al concurenței.

Dar, potrivit proverbului ”Numai cine nu muncește nu greșește”, nu există om care să se dedice muncii sale și care să nu fi greșit la un moment dat în carieră. Unele erori sunt insignifiante, fără repercusiuni și de cele mai multe ori trec neobservate. Altele, însă, sunt atât de mari încât pot atrage pierderi incomensurabile de bani, reputație și, în final, pot duce la faliment.

Oricare ar fi domeniul în care lucrezi și oricât de pregătit profesional ai fi tu sau oamenii care lucrează pentru tine, întotdeauna poate interveni o eroare de calcul, o greșeală de introducere a datelor în sistem sau orice altă situație care îți poate pune în pericol afacerea.

De aceea, mai ales în rândul antreprenorilor, dar nu numai, o asigurare de raspundere profesionala este soluția cea mai potrivită și chiar indicată pentru a rămâne competitiv și cu imaginea protejată în cazul unui erori în muncă, ce poate avea urmări catastrofale.

Asigurarea de răspundere profesională (professional indemnity), care mai este cunoscută și sub denumirea de asigurare de malpraxis, are ca scop despăgubirea prejudiciilor cauzate în principal de neglijență în exercitarea sarcinilor de serviciu. O astfel de neglijență, eroare sau greșeală poate produce prejudicii financiare unor terți, a căror despăgubire fără asigurare ar aduce compania în pragul falimentului.

Tipuri de asigurări de răspundere profesională

Pentru că în unele meserii o greșeală poate fi fatală la propriu sau poate produce pierderi și prejudicii colosale, există unele categorii profesionale pentru care asigurarea de răspundere profesională este obligatorie (de exemplu în cazul medicilor, farmaciștilor, arhitecților, transportatorilor, persoanelor care lucrează în domeniul juridic sau contabil etc.).

Dar pentru că niciodată nu știi niciodată ce poate aduce ziua de mâine, toți profesioniștii, din toate domeniile de activitate, ar trebui să aibă o asemenea asigurare încheiată, pentru a se pune la adăpost de orice neregulă ce ar putea apărea în exercitarea meseriei.

Așadar, companiile și brokerii de asigurări au conceput pachete de asigurări de răspundere profesională pentru o varietate de profesii și meserii, cum ar fi:

 • răspunderea profesională a tuturor meseriilor (Professional liability sau professional indemnity); 
 • răspunderi contractuale pentru erori și omisiuni (Errors and Omissions); 
 • răspunderea companiilor de IT; 
 • răspundere civilă faţă de terţi; 
 • răspunderea producătorului; 
 • răspunderea angajatorului faţă de angajaţi; 
 • răspunderea chiriaşului faţă de proprietar; 
 • răspunderea avocaților; 
 • răspunderea arhitecților; 
 • răspunderea medicilor, farmaciștilor; 
 • răspunderea clinicilor medicale; 
 • răspunderea directorilor și a managerilor; 
 • răspunderea constructorilor (CAR); 
 • răspunderea transportatorilor; 
 • răspunderea companiilor de transport, expediții, logistică și depozitare; 
 • răspundere Cyber risk; 
 • răspundere Cyber crime.

Iar în cazul în care o eroare sau o neglijență în serviciu generează o situație fără precedent în companie, asigurarea de răspundere civilă poate despăgubi pierderile materiale, vătămările corporale dacă este cazul, cheltuielile de judecată, cheltuielile pentru refacerea sau înlocuirea documentelor originale în cazul pierderii/deteriorării acestora sau cheltuielile cu eventualele expertize de specialitate.

Leader Team Broker, companie de brokeraj cu mai mult de 25 de ani de experiență în România, are cele mai multe produse de asigurare de pe piață și lucrează cu peste 30 de asigurători naționali și internaționali, oferind peste 700 de soluții/produse de asigurare din care poți alege. Totodată, Leader Team are în portofoliu produse unice pe piață din România, aduse pe pe piața internațională a asigurărilor (asigurări cyber, asigurări de răspundere IT, asigurări de sănătate privată).

Leader Team te reprezintă în discuția cu toţi asiguratorii şi negociază cele mai avantajoase oferte, în funcție de nevoile fiecăruia și poate ajunge la reduceri de costuri de pâna la 40%. Totodată, Leader Team a creat un departament de daune intern pentru a oferi suport tuturor clienților indiferent de asigurătorul și produsul de asigurare ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: