AcasăSTIRIHUNEDOARAArtişti din nouă ţări promoveaza la Deva "Zilele Mozart la Teatru" prin...

Artişti din nouă ţări promoveaza la Deva „Zilele Mozart la Teatru” prin spectacole gratuite

Tineri artişti din nouă ţări ale lumii participă, la Deva, la prima ediţie a manifestării culturale „Zilele Mozart la Teatru”, în care publicul este invitat, până pe 31 mai, să vizioneze gratuit cinci spectacole de operă, dintre care două pentru copii, în cadrul unui proiect muzical ce este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Organizatorii au pregătit două spectacole de operă: „Bastien şi Bastienne” şi „Nunta lui Figaro”, ultimul cu trei distribuţii diferite, pentru a selecta ulterior artiştii care vor cânta în varianta finală, ce va fi prezentată la festivalul de operă în aer liber „Hunedoara Lirică”, ce va avea loc în această vară la Castelul Corvinilor şi la poalele Cetăţii Deva.

„Încercăm, prin acest maraton de operă, să celebrăm Centenarul Marii Uniri, deoarece prin muzică unim oamenii, unim spiritele. Ne bucurăm, pe această cale, să avem atâţia oameni frumoşi, talentaţi, pentru că alături de noi sunt artişti din nouă ţări: România, Grecia, Austria, Elveţia, Olanda, Italia, Irlanda, Turcia şi SUA”, a declarat miercuri directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu, citat de Agerpres.

Evenimentul cultural face parte din proiectul internaţional „Laboratorul liric”, desfăşurat de teatrul din Deva în colaborare cu o companie de operă din Viena, şi îşi propune să valorifice vocile tinere ale genului.

„Nu întâmplător, în acest teatru, geniul lui Mozart se face, din nou, auzit. Mozart se cântă peste tot şi acum pot fi auzite aici cele două producţii. Centenarul poate fi sărbătorit şi prin aceste seri de muzică şi sperăm că publicul va fi prezent atât la spectacolele de copii, cât şi la cele pentru adulţi. La spectacolul ‘Nunta lui Figaro’ sunt trei distribuţii pentru că artiştii au fost selectaţi în urma unor audiţii ce au avut loc la Viena, Deva şi Oradea. Cei mai buni dintre ei vor lua parte la deschiderea festivalului de operă Hunedoara Lirică”, a spus, la rândul său, maestrul Theodore Coresi, capelmaistrul evenimentului.

Spectacolul „Nunta lui Figaro” este realizat cu distribuţie internaţională, în regia Eugeniei Arsenis, de la Opera din Atena. Interesant este că că intervenţiile corului din acest spectacol au fost susţinute de elevi de la Liceul de Artă din Deva, pregătiţi de profesorul Călin Sân, iar jumătate din orchestră este formată din tineri instrumentişti care studiază la aceeaşi şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc