AcasăSTIRIAproape 20.000 de lei salariu pentru un medic care nu mergea la...

Aproape 20.000 de lei salariu pentru un medic care nu mergea la cabinet

[ad_1]

Trei angajați ai unui spital din Valea Jiului sunt urmăriți penal de procurori pentru patru infracțiuni. Prin pontaje fictive, un medic din spital încasa, lunar, sume necuvenite ce ajungeau la aproape 20.000 de lei. La această situație s-a ajuns printr-o complicitate la nivel instituțional, arată cercetările procurorilor. Reprezentanții spitalui vorbesc însă de absențe nemotivate. Medicului i s-a desfăcut contractul individual de muncă. 

Un medic și alți doi angajați, cercetați de procurori

Ani la rând, pontaje fictive în Spitalul din municipiul Lupeni din Valea Jiului. Procurorii de la Petroșani au început urmărirea penală împotriva a trei angajați, printre care se află și un medic.

Primele informații indică o practică la îndemână în instituțiile statului. Medicul cercetat nu mergea la cabinet, dar era pontat și încasa lunar salariul. Situație care nu putea avea loc decât cu știința și semnătura de avizare a unor complici.

”Trei angajați de la spital sunt urmăriți penal pentru săvârșirea a patru infracțiuni înșelăciune,  fals intelectual, uz de fals și complicitate. Cercetările vizează mai mulți ani. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a declarat, pentru Gazeta de dimineață, procurorul Robert Scorța, purtător de cuvânt al Parchetului de pe Lângă JJudecătoria Petroșani.

Potrivit conducerii spitalului, cabinetul medical în care activa medicul are acum activitatea suspendată..

Cercetat disciplinar și contract de muncă desfăcut

Procurorii de la Petroșani au ridicat, în urmă cu mai multe luni, o serie de documente de la unitatea medicală din Lupeni. Cercetările vizează activitatea din perioada 2016-2020 din cabinetul de planificare familială. De la momentul începerii cercetării cauzei IN REM, până la această fază de cercetare, pe persoană, procurorii au reîncadrat faptele celor urmăriți penal.

”Nu este vorba despre pontaje fictive.  Am demarat și noi o anchetă disciplinară din care au rezultat absențe nemotivate. Contractul de muncă al medicului a fost desfăcut”, a declarat, pentru Gazeta de dimineață, managerul spitalului, Carmen Misaroși.

Potrivit sursei citate, cabinetul în care activa medicul în cauza nu aducea servicii medicale unității. Și asta pentru că, potrivit specializării sale, i-a fost limitată aria de activitate.

Până la un moment dat, spune managerul, aceste cabinete asigurau medicația contraceptivă pentru tineri și o consiliere familială specializată. Între timp, medicamentele și prezervativele nu au mai fost asigurate de stat și atunci, activitatea propriu-zisă în cabinet s-a redus considerabil. Singura atribuție, în vigoare, a rămas eliberarea certificatelor prenunpțiale.

În acest moment, activitatea din cabinet este suspendată, iar asistenta care lucra aici a fost reorientată spre alte activități și cabinete din spital.

 

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc