AcasăSTIRIAplauze pentru ”sunetistul sunetiștilor” de la Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara

Aplauze pentru ”sunetistul sunetiștilor” de la Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara

Bikfalvi Jozsef, omul care a dat vreme de peste 30 de ani sunetul producțiilor Teatrului Maghiar ‘Csiky Gergely’ din Timișoara, a fost aplaudat la scenă deschisă, la finalul ultimului spectacol care l-a avut ‘la butoane’, înainte de pensionare. Poreclit Pici și supranumit, în lumea teatrului, ‘sunetistul sunetiștilor’, Bikfalvi Jozsef este un ‘personaj’ inconfundabil, arhicunoscut, care și-a pus amprenta adânc pe sutele de povești ce s-au depănat pe scândura scenei. Sărbătorirea sa a fost o autentică și emoționantă surpriză nu doar pentru spectatori, ci chiar pentru sărbătorit.

La sfârșitul acestei săptămâni, cea de-a 26-a reprezentație a spectacolului ‘Operă țărănească’ părea una dintre serile obișnuite ale unei tragicomedii de mare succes: nuntă cu bucluc, cei doi frați, mirele și sora lui vitregă sunt îndrăgostiți, mireasa este însărcinată, șeful de stație beat turtă, amintirea fratelui rătăcitor bântuie ca un cow-boy încurcând ițele, sala plină de spectatori și de hohote de râs. La final însă, cele mai furtunoase aplauze au fost dăruite nu actorilor și muzicienilor din spectacol, ci lui Pici, luat prin surprindere de invitația directorului Teatrului Maghiar, actorul Balazs Attila, el însuși în distribuția spectacolului serii, de a veni pe scenă. Printre spectatori s-au aflat mulți dintre actualii și foștii colegi ai sărbătoritului și familia lui Bikfalvi Jozsef. Pici nu s-a aflat însă pentru prima dată în fața publicului, căci, dacă cea mai mare parte a vieții lui teatrale a petrecut-o în cabina de sunet, de câteva ori a testat și emoțiile scenei, făcând figurație în spectacole.

Balazs Attila i-a mulțumit pentru munca de peste trei decenii dedicată Teatrului Maghiar, i-a transmis urările și recunoștința tuturor oamenilor de teatru care au avut șansa de a lucra împreună cu el de-a lungul acestei longevive cariere și l-a asigurat, în numele tuturor colegilor, că va rămâne pe viață în familia Teatrului Csiky Gergely, îndemnându-l să se întoarcă mereu ca acasă în clădirea de pe strada Alba Iulia. Din partea distribuției Operei țărănești și a întregii echipe a Teatrului, Bikfalvi Jozsef a primit și un simpatic cadou simbolic: macheta unui Trabant gri, copia multiubitei mașinuțe din tinerețe a lui Pici, despre care toți cei care s-au perindat în teatru au aflat, negreșit, povești nemuritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc