AcasăSTIRIApelul bonusului de performanță de la SNÎMVJ, în pronunțare

Apelul bonusului de performanță de la SNÎMVJ, în pronunțare

[ad_1]

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului a pierdut, în primă instanță, procesul intentat de fostul director al societății. Apelul formulat de societatea de închideri e și el la un pas de pronunțare.

Suma, purtătoare de dobândă

Dosarul dintre Aurel Anghel – fostul director al SNÎMVJ – și societatea pe care a condus-o a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia în urmă cu câteva luni. Asta după ce Anghel a avut câștig de cauză la Tribunalul Hunedoara, iar actuala conducere a societății a contestat soluția.

Săptămâna trecută a avut loc prima înfățișare din apel, iar instanța de la Alba a amânat pronunțarea pentru 28 aprilie.

Tribunalul Hunedoara i-a dat, în octombrie anul trecut, câștig de cauză lui Aurel Anghel, fost director general al SNÎMVJ. Societatea de închideri mine era obligată să-i achite 323.389 lei cu titlu de remuneraţie variabilă anuală aferentă anilor 2015 și 2016, actualizată cu indicele de inflaţie până la data plății efective. Anghel mai primea  55.290 cu titlu de dobândă legală penalizatoare, calculată până în data de 22.03.2020 și în continuare, până la data plății efective, dar și 16578,09 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru și onorariu de expert. În total, peste 395 mii lei.

Cum SNÎMVJ nu a făcut plata, înaintând recurs, sumele penalizatoare cresc, suma finală de plată urmând a fi mai mare.

Conducerea SNÎMVJ susținea că într-un final nu va avea ce face decât să achite sumele pe care instanța a decis să trebuie să le primească fostul director general. Iar banii vor proveni inclusiv din vânzarea deșeurilor feroase și neferoase.

Anghel a plecat de la SNIM fără însă a încasa și bonusurile prevăzute de contractul de management. Fosta conducere a societății susținea că Anghel nu și-a încasat sumele cât a fost director pentru ca acestea să nu apară în declarația de avere.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc