AcasăADMINISTRATIEApele uzate din Valea Jiului vor fi epurate într-o stație modernizată cu...

Apele uzate din Valea Jiului vor fi epurate într-o stație modernizată cu 22 de milioane de lei

Apele uzate provenite de la utilizatorii din Valea Jiului vor fi epurate la un nivel extrem de ridicat în stația de epurare de la Dănuțoni, a cărei extindere și treaptă terțiară de lucru au fost realizate din fonduri europene în valoare de 22 milioane lei și au fost inaugurate luni, în prezența ministrului Mediului, Attila Korodi.

[quote_box_center]Valea Jiului va avea de acum încolo în funcțiune una dintre cele mai moderne stații de epurare a apelor uzate, nu numai din România, ci și din această parte a Europei, pentru că se implementează un proiect după ultimele rigori și reguli europene”, a declarat ministrul Mediului.[/quote_box_center]

Construcția treptei terțiare a stației de epurare Dănuțoni a costat 22 milioane de lei, aici fiind incluse lucrările de extindere, proiectare, construcții, montaj și achiziții echipamente. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu. Lucrările au durat doi ani de zile și au permis obținerea unor ape epurate de o calitate superioară, ai căror parametri pot fi asimilați cu cei ai apei potabile.

[quote_box_center]În cadrul acestui proiect capacitatea stației de epurare s-a extins de la 80.000 de locuitori la 129.000 de locuitori. Realizarea treptei terțiare de epurare înseamnă că apa care se duce în emisar este ca și apa potabilă”, a afirmat Costel Avram, directorul operatorului regional de apă Apa Serv Valea Jiului, companie aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.[/quote_box_center]

Primele investiții în stația de epurare a apei de la Dănuțoni au debutat în anul 2000, prin construirea unei trepte de epurare mecanice, după care au continuat în 2009 prin realizarea treptei de epurare biologice, ultimul proiect fiind cel de extindere și realizare a treaptei de epurare terțiară.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc