AcasăSĂNĂTATEApel pentru sibieni pentru donare de sânge şi plasmă hiperimună

Apel pentru sibieni pentru donare de sânge şi plasmă hiperimună

[ad_1]

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu şi Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu solicită sprijinul populaţiei pentru donarea de sânge şi plasmă hiperimună.

“Având în vedere că în ultima săptămână a scăzut numărul donatorilor şi a crescut numărul de cereri de produse sanguine vrem să reamintim populaţiei judeţului Sibiu că în continuare bolnavii internaţi au nevoie de transfuzii de sânge şi le transmitem rugămintea să ne susţină, aşa cum au făcut-o în nenumărate rânduri”, a declarat Livia Mareş, biolog al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu.

SCJU Sibiu este unul dintre dintre centrele autorizate de Ministerului Sănătăţii pentru Programul de tratament monitorizat al pacienţilor critici cu COVID-19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi. Spitalul deţine un echipament de plasmafereză care se află în custodia Centrului de Transfuzie sanguină Sibiu unde se pot prezenta potenţialii donatori. Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenţii COVID-19 este folosită, în urma unei decizii exclusiv medicale, pentru a creşte şansele de vindecare a pacienţilor cu forme grave ale infecţiei cu coronavirus. Pentru ca pacienţii din toate centrele să poată beneficia de acest tratament este însă nevoie de cât mai mulţi donatori de plasmă. Reprezentanții spitalului fac un apel către pacienţii vindecaţi de COVID -19, care sunt potenţiali donatori de plasmă hiperimună, să facă acest gest şi să contribuie la lupta împotriva pandemiei.

“Şi persoanele vindecate de COVID-19 sunt aşteptate să doneze plasmă. În acest sens menţionăm că s-a recoltat plasma COVID până in prezent de la 63 de persoane prin afereza şi de la 374 persoane prin donare normală de sânge .S-au expediat 79 unităţi în judeţul Sibiu şi 142 unităţi altor judeţe până în prezent”, a adăugat Livia Mareş.

Pentru eligibilitatea donatorului de plasmă, trebuie să se aplice următoarele criterii: donarea se va face la cel puţin 14 zile de la dispariţia completă a simptomelor şi cel puţin un test COVID-19 negativ RT-PCR; intervalul între două donări de plasma să fie de minimum 2 săptămâni; bilet de externare sau decizie de izolare, test PCR pozitiv, test de anticorpi anti-SARS-COV 2 pozitiv; încadrarea în toate criteriile standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei.

Toţi cei care vor şi pot să doneze sânge sau plasmă sunt aşteptaţi de luni până vineri, între orele 8.00 – 13.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu situat în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: