AcasăSTIRIAnunţul Patriarhiei Române despre cum se va desfășura Slujba de Înviere. Primele...

Anunţul Patriarhiei Române despre cum se va desfășura Slujba de Înviere. Primele REGULI pentru perioada Sărbătorilor Pascale

[ad_1]

În acest an, Ziua Poliției Române a fost sărbătorită sub semnul solidarității și al continuării misiunilor de protecție a sănătății. Festivitățile au fost organizate, în cadrul restrâns, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. De Ziua Poliției Române, 108 polițiști au fost avansați în grad.

La data de 25 martie, de Buna Vestire, Poliţia Română sărbătoreşte 199 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii, în slujba cetăţenilor.

Momentul a fost marcat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba prin organizarea unei festivități restrânse, la care au luat parte, în sistem videoconferință, polițiștii de la subunități, cu respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară impuse de situația pandemică în care ne aflăm.

În cadrul festivității a fost prezentată dispoziția de avansare, înainte de îndeplinirea stagiului minim, a unui număr de 15 poliţişti, după cum urmează: în gradul de comisar de poliție, subcomisar de poliție Câmpean Claudiu Iulian și subcomisar de poliție Todescu Ioan Mihai, în gradul de inspector de poliție, subinspector de poliție Simedru Mărioara, în gradul de agent șef principal de poliție agent șef de poliție Șerdean Sorin Nicolae, în gradul de agent șef adjunct de poliție, agent principal de politie Căpîlnean Alin Ghedeon, agent principal de politie Bogdan Dumitru Gabriel și agent principal de politie Cîmpean Victor, în gradul de agent principal de poliție agent de politie Bleza Augustin Adrian, agent de politie Bordea Constantin Mircea, agent de politie Avram Ana Maria, agent de politie Rad Marina Cristiana, agent de politie Bogdan Ioan Cosmin, agent de politie Bara Camelia, agent de politie Rus Ana Maria și agent de politie Cîrgea Dragoș.

Alți 25 de ofițeri și 68 de agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost avansați, la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional următor, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Pentru curajul de care a dat dovadă și modul în care a intervenit, în data de 1 februarie 2021, pentru salvarea vieții unui bărbat din comuna Crăciunelu de Jos, agentul principal de poliție Costantea Andrei Cristian a primit, prin partea conducerii Poliției Române, „Placheta de Onoare a Poliției Române”.

Nicolae Albu, prefectul Județului Alba, le-a transmis mulțumiri și felicitări tuturor poliţiştilor din judeţ. „Misiunea dumneavoastră nu este ușoară, dar să fiți convinși că cetățenii, în folosul cărora acționați, apreciază ceea ce faceți. Vă îndemn să aveți încredere și vă urez să fiți sănătoși și să rămâneți tenace, pentru că avem nevoie de dumneavoastră. La mulți ani!”.

La rândul său, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, a adresat felicitările sale tuturor poliţiştilor din Alba alături de urări de sănătate și îndemnul de a fi curajoși.

La finalul festivităţii, comisarul şef de poliție Dogaru Florin Constantin, şeful inspectoratului, i-a felicitat pe poliţiştii din judeţul Alba, le-a urat succes în activitatea profesională şi multă sănătate, iar invitaţilor le-a adresat mulţumiri pentru gândurile bune şi urările adresate. „Le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată, care în același timp ne onorează și ne obligă să găsim cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor comunității!”

Un alt moment organizat cu prilejul Zilei Poliției Române, la sediul inspectoratului, a fost prezentarea volumului de poezie ”Robi ai aceluiași păcat”, scris de Marina Cristiana Rad.

 

Îndrăgostită de Eminescu, Minulescu și Bacovia și-a încercat penița din vremea adolescenței dar a ales să devină polițist criminalist. Încurajată de colegi și familie a continuat să scrie, iar, cu sprijinul Organizației Teritoriale a Corpului Național al Polițiștilor Alba, creația sa a văzut lumina tiparului.

”Marina este unul dintre oamenii care astăzi, în această zi specială, vă pune sufletul ei în palmă. Vă mulțumesc pentru că ați încurajat-o în acest demers și o felicit că ne oferă un crâmpei de trăiri adevărate”, a precizat profesor Daniela Floroian, de la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, cea care a prefațat volumul.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc