AcasăSTIRIPolitică în Săptămâna Mare

Politică în Săptămâna Mare

Până şi în cele mai crunte războaie, în preajma sărbătorilor, se declară un armistiţiu. Tacit sau negociat, acesta opreşte ostilităţile pe perioada sărbătorilor, iar combatanţii le petrec în linişte.  În politica românească, însă, nu se aplică niciun fel de regulă. Dovadă că ostilităţile dintre palate au cunoscut parcă o mai mare amploare în aceste zile. A fost suficientă o apariţie tv a preşedintelui Traian Băsescu şi câteva date din dosarele DNA pentru ca politica românească să ia foc tocmai în Săptămâna Mare. Acestă situaţie spune multe despre politica românească. Deşi au trecut aproape 25 de ani, politica românească este încă la începuturi. Nu are încă elemente ale unei politici moderne, cum ar fi moderaţia şi emaptia. Este o politică a urii, a inacceptării pluralismului şi a opiniilor contradictorii. O politică care nu opreşte atacurile nici în zilele de sărbătoare. 

Printre multele lucruri spuse de preşedintele Băsescu, unul este evident. Şi anume acela că România are nevoie de politicieni noi, de alt gen de politicieni. De oameni tineri, care să vină cu un alt mod de a face politică. Un stil modern şi pertinent. Un stil mai adaptat vremurilor în care trăim. Când şi dacă se va întâmpla acest lucru este, deocamdată, foarte greu de spus. Mai ales că şi mulţi dintre tinerii intraţi în politică au căptătat metehnele celor bătrâni. Sau cum ar spune Băsescu, sunt „profund corupţi”. 

În aceste zile de sărbătoare, când veţi citi rândurile scrise, ne vom muta cu toţii atenţia către lucruri mai profunde ca politica. Deşi nu este deloc exclus ca politicienii să ocupe din nou ecranele televizoarelor cu declaraţii belicoase şi/sau gesturi de campanie electorală. Asta pentru că, după cum bine ştim, România este într-o perpetuă campanie electorală. Iar în bunul stil românesc, campania electorală nu ţine cont de nicio sărbătoare. Ba chiar se foloseşte foarte bine de orice prilej religios sau de altă natură. 

Să aveţi un Paşte liniştit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc