AcasăSĂNĂTATEA TADosarul Electronic de Sanatate este online. Accesează-ți și tu dosarul de sănătate!

Dosarul Electronic de Sanatate este online. Accesează-ți și tu dosarul de sănătate!

Dosarul Electronic de Sănătate poate fi accesat de asigurați si medici din luna aprilie, deși noul sistem trebuia să devina operational încă de la începutul acestui an. Casa Naționala de Asigurari de Sănătate (CNAS) a precizat că au fost inițializate deja peste 130.000 dosare electronice. Accesează și tu sistemul DES aici.

Dosarul Electronic de Sanatate, ce va integra datele medicale relevante despre fiecare asigurat din țara noastră, trebuia sa fie operațional începand cu luna ianuarie a acestui an, după cum anunțase CNAS în aprilie 2013, atunci când a fost semnat contractul privind implementarea acestui sistem informatic. Totuși, termenul a fost decalat cu cateva luni, iar CNAS a anunțat acum că proiectul se află în etapa finală de implementare, însă medicii și chiar asigurații pot deja accesa propriul dosar medical.  CNAS afirmă că peste 50 de spitale au folosit cu succes sistemul, el fiind accesat totodată și de către 3000 de medici din țara noastră.

”In aceasta etapa, s-au facut si continua sa se faca o serie de pregatiri in vederea extinderii sistemului pentru toti cetatenii Romaniei, incepand cu a doua jumatate a anului curent. Pacientii nu vor mai fi nevoiti sa se prezinte la medic cu un teanc de documente si sa explice acestuia verbal istoricul lor medical, deoarece datele vor fi disponibile in DES: trimiteri, retete, consultatii medicale, diagnostice, spitalizari, antecedente etc., subliniază CNAS într-un document de presa.”

Orice modificare sau accesare aparuta in orice sectiune este insotita de data, ora si parafa doctorului care a operat modificari sau a accesat dosarul. Un medic care nu are acces la dosarul pacientului poate consulta doar sumarul pentru situatiile de urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc