AcasăSTIRIANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Hyundai, Volkswagen, Ford, Renault...

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Hyundai, Volkswagen, Ford, Renault și Peugeot. Licitațiile din aprilie

[ad_1]

1 Aprilie – Ziua Păcălelilor este acea zi din an în care prietenii, familia și cunoscuții își fac farse unii altora. E bine, însă, ca aceste glume să fie făcute până în ora prânzului, altfel veți avea ghinion tot anul.

Obiceiul de a face farse își are originile chiar din secolul al XVI, apărând pentru prima oară în Franța. Este celebrată și în ziua de azi în mai multe țări de pe glob.

1 Aprilie – Ziua păcălelilor este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli: colorant alimentar pe robinetul de apă, pastă de dinți în recipientul de săpun, hârtie igienică în vârful pantofilor. Acestea sunt câteva poante nostime care stârnesc, cu siguranță, zâmbetul farsorului, dar și al „victimei”.

Una din explicațiile acestei tradiții este următoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie.

Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate.

Păcălelile practicate de 1 aprilie variază de la cele simple, de genul, „Ţi s-au murdărit pantofii” la cele foarte elaborate, la care unul sau mai mulţi membri ai familiei sau prieteni „lucrează” mai multe zile.

Un grup de istorici contemporani a realizat un top al celor mai reuşite farse de 1 aprilie ale tuturor timpurilor.

Primul loc este ocupat de farsa jucată de primăria oraşului Koln (Germania), în 1993, celor care practicau jogging în parcul din centru. Gardienii i-au oprit pe alergători, spunându-le că tocmai a fost votată o lege, cărora dacă nu i se conformează, vor fi amendaţi. Gardienii spuneau că legea impune încadrarea alergătorului în limita de 6 km/h, nici mai mult, dar nici mai puţin. Motivul? O altă viteză ar fi deranjat veveriţele din parc, aflate în perioada împerecherii.

Păcăleli de 1 Aprilie pentru iubit/iubită

  • Lipește ouăle dintr-un cofrag cu lipici.
  • Pune-ţi o perucă cu o tunsoare pe care nu ai purta-o niciodată şi aşteaptă-l aşa acasă. Aceasta este una dintre acele păcăleli pentru iubit care îl va lăsa cu gura căscată.
  • Sună-l şi, foarte grăbită, explică-i că mama ta se va muta la voi pentru câteva luni, pentru că are nişte probleme de sănătate şi trebuie să îi fii alături.
  • Lipește o bucată mică de scotch pe senzorul de la telecomandă.

Păcăleli de 1 Aprilie pentru colegi

  • Lipește un post-it mic pe senzorul mouse-ului de la calculator.
  • Îmbracă scaunul de la birou în folie alimentară de aluminiu – un design inovator.
  • Înlocuiește pozele pe care le are pe birou cu pozele șefului.

Păcăleli de 1 Aprilie pentru copii

  • Biscuiți cu cremă. Pune pastă de dinți în loc de cremă, între doi biscuiți.
  • Pune broccoli pe băț și invelește-l astfel încât să arate ca o acadea.
  • Bile de piure de cartofi în loc de înghetață, asezonat cu sos barbeque.

Există şi superstiţii legate de păcălelile de 1 aprilie. Se spune că este bine să faci farsele până în ora prânzului, altfel, vei avea ghinion tot anul.

La școală, ai grijă cui te gândești să-i faci păcăleli! Sunt foarte multe persoane care nu gustă glumele și care ar putea reacționa urât. Mai mult decât atât, riști să te spună părinților sau chiar profesorilor!

În privința profesorilor, încearcă să nu faci glume care ar putea să-i facă să se simtă ofensați. Cel mai important este să faci farse doar profesorilor care știi că nu s-ar supăra!

Ziua Păcălelilor în lume

În Franţa, țara de origine a zilei Păcălelilor, cel care cade victima unei păcăleli este numit „poisson d’Avril” (peşte de aprilie). Acesta trebuie, conform tradiţiei, să poarte întreaga zi o hârtie prinsă cu un ac cu gămălie, pe spate. Hârtia trebuie ori să fie decupată în formă de peşte, ori să aibă un peşte desenat. Toate acestea din cauza faptului că în luna aprilie, potrivit astrologiei, soarele părăseşte semnul zodiacal al „Peştilor”. Ziua Păcălelilor este sărbătorită în Franţa prin cadouri constând fie în felicitari cu peşti, fie în bomboane de ciocolată în formă de peşte.

Ziua Păcălelilor este marcată timp de două zile în Anglia: cel păcălit este numit „noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei.

În Scoţia, acestuia i se spune „April qowk” sau „April cuckoo”(cuc de aprilie), pentru că aceasta este prima pasăre care vesteşte venirea primăverii.

În Spania, celor păcăliţi li se atribuie epitetul de „nătărăi”.

Japonezii sărbătoresc la 1 Aprilie „Ziua păpuşilor”, sau „Ziua bucuriei celor mici”, cărora le oferă în dar păpuşi.

Ziua Păcălelilor este sărbătorită şi în unele state din America Latină – Peru, Mexic şi Columbia, dar la data de 28 Decembrie, sub numele de „Dia de los inocentes” (ziua celor naivi).

 [ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: