AcasăSTIRIHUNEDOARAAmendaţi pe pârtiile de schi

Amendaţi pe pârtiile de schi

parangTrei tineri din Craiova au fost amendaţi de jandarmii montani din staţiunea Parâng pentru că au folosit săniile pe pârtia destinată schiorilor, fapt interzis de lege.

Mai mult, atunci când li s-a spus să plece de pe pârtie, cei trei au început să braveze în faţa jandarmilor, iar unul dintre ei şi-a atribuit un nume fals. În urma verificărilor, craiovenii au fost amendaţi de jandarmii montani cu câte o sută de lei, iar persoana care a refuzat să-şi spună numele real a primit o sancţiune de 400 de lei.

„Jandarmii montani s-au aflat permanent în sprijinul turiştilor care au venit în staţiunile montane din judeţul Hunedoara, dar şi pe traseele adiacente acestora, pentru menţinerea unui climat de linişte. În perioada 29 decembrie-2 ianuarie, jandarmii montani au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.425 lei, celor care pătruns pe pârtiile de schi omologate, utilizând sănii sau alte dispozitive improvizate”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Potrivit normelor legale, persoanele care intră pe pârtiile de schi cu snowmobilul, ATV-ul sau alte autovehicule riscă să primească o amendă între 1.000 şi 5.000 de lei, sancţiunile pentru folosirea săniilor sau altor obiecte în zonele omologate pentru schi fiind cuprinse între 25 şi 200 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc