AcasăADVERTORIALAmenajarea locuinței: micile detalii care fac diferența

Amenajarea locuinței: micile detalii care fac diferența

Cu toții ne dorim să ne amenajăm locuința cât mai frumos și cu bun gust. În funcție de stilul și preferințele personale, există multe direcții în care poate fi dus designul interior. Atunci când vrei să conturezi un spațiu în care să te simți bine și care să impresioneze pe oricine îți calcă pragul este necesar să fii atent la multe lucruri. Detalii pe care de multe ori tindem să le ignorăm fac mereu diferența, mai ales în ceea ce privește aspectul unei locuințe. Pentru a lua decizii cât mai inspirate și a crea o atmosferă de vis trebuie să iei în considerare tendințele și dorințele proprii. Cu o analiză amănunțită vei reuși să pui totul la punct așa cum ți-ai imaginat de la bun început.

Iată ce trebuie să iei în considerare pentru o amenajare ca la carte:

Stilul de amenajare

Întâi de a te apuca să faci orice alegere și modificare este necesar să îți conturezi un plan clar. În acest mod vei duce la bun sfârșit mult mai ușor și eficient tot ceea ce îți propui. Planul trebuie făcut astfel încât să îți fie clar de la bun început conceptul pe care vrei să îl transpui în locuința ta. Alege stilul de amenajare care te caracterizează cel mai mult și apoi începe să te documentezi în detaliu asupra acestuia. Descoperă ce presupune stilul pornind de la suprafețe, cromatică și până la elementele de mobilier și decor. În prezent există o multitudine de stiluri dintre care poți alegi. Decizia potrivită va fi cea care corespunde cel mai mult cu valorile și nevoile tale. După stabilirea acestor aspecte poți începe să te ocupi de amenajare urmând pașii pe care ți i-ai structurat.

Achizițiile

Pentru a nu face achiziții fără rost și a pierde bani pe ceva care nu se potrivește cu ceea ce îți dorești tu este indicat să cercetezi și să stabilești din timp de ce obiecte ai avea nevoie. În cazul în care nu ești sigur asupra unor achiziții și decizii poți apela la un specialist de design interior care te va îndruma corespunzător. Pe lângă aspectele generale ce țin de finisaje, cromatică, materiale, piese de mobilier și decorațiuni, trebuie să acorzi extrem de multă atenție detaliilor. Printre cele mai importante detalii se află mânerele de la mobilă, sistemele de de deschidere și închidere a ușilor, balamalele, diverse suporturi, picioare de mobilier și alte accesorii imperios necesare în orice locuință. Pentru a te inspira și a lua decizii corecte poți să vezi oferta Oscardeko care cuprinde o gamă variată de accesorii pentru mobilier. Acordând atenție lucrurilor mici vei avea parte de un rezultat final satisfăcător din toate punctele de vedere.

Dispunerea lucrurilor

După stabilirea și achiziționarea obiectelor de care ai nevoie pentru a da viață stilului de amenajare pe care ți-l dorești poți începe amenajarea propriu-zisă. Această etapă poate părea o provocare deoarece organizarea tuturor elementelor corespunzătoare necesită timp și răbdare. De aceea începe cu pași mici și imaginează-ți care ar fi cea mai eficientă dispunere a elementelor pe care le ai la dispoziție. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție trebuie să fii atent să dispui lucrurile astfel încât să contureze o atmosferă plăcută și relaxantă, punând în valoare întreaga încăpere.

Atenția la detalii va face mari diferențe în casa ta. Luând deciziile potrivite pentru îndeplinirea dorințelor și nevoilor tale vei reuși să amenajezi un spațiu de vis pe care să-l numești acasă.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc