AcasăSTIRIARADAlertă în vest! O arădeancă a murit din cauza gripei porcine

Alertă în vest! O arădeancă a murit din cauza gripei porcine

O arădeancă ce fusese internată în 10 februarie la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a decedat în urma complicaţiilor provocate de virusul gripal de tip A, aşa-numita „gripă porcină”.

Femeia în vârstă de 54 de ani a acuzat primele simptome ale bolii  în 5 februarie, dar abia după alte cinci zile a fost internată la spital. Medicii spun că deznodământul tragic a fost favorizat şi de obezitatea morbida și hipertensiunea arterială de care femeia suferea. Ea a fost a fost internata la Secția de Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad, unde a primit tratament antiviral si antimicrobian, însă situaţia nu a evoluat spre bine, ba dimpotrivă, starea pacientei s-a înrăutăţit, ea fiind transferată la Secţia ATI, unde a şi decedat în urma unei insuficienţe respiratorii.

Reprezentanţii Institutul Cantacuzino București au confirmat ca în acest caz este vorba de virusul gripal de tip A (gripa porcină). Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad susţin că membrii familiei femeii decedate sunt sub supraveghere medical şi, cel puţin deocamdată, nu prezintă simptomele bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc