AcasăADVERTORIALAlegerea hârtiei de copiator corespunzătoare - secretul care condiționează realizarea celor mai...

Alegerea hârtiei de copiator corespunzătoare – secretul care condiționează realizarea celor mai reușite materiale promoționale

Căutarea unei hârtii de copiator poate părea o treabă superficială care nu implică mari criterii de selecție. Însă, dacă analizezi caracteristicile acesteia vei descoperi că există anumite detalii care fac diferența, mai ales dacă ținem la calitatea imaginii și anume: luminozitatea, opacitatea, textura sau grosimea. 

De cele mai multe ori calitatea unui catalog sau a unui afiș depinde de tipul și mai ales de calitatea hârtiei utilizate. Chiar dacă desenele sunt impecabile și culorile sunt clare, hârtia de copiator poate influența semnificativ rezultatul vizual al materialului printat. 

Selectarea hârtiei pentru copiator ca un adevărat profesionist în funcție de rolul utilizării

La ce trebuie să fii în primul rând atent atunci când selectezi un anumit tip de hârtie pentru copiator?  

  • Opacitatea 

Hârtia de copiator care dispune de un nivel redus de opacitate este inadecvată pentru printarea față-verso, întrucât cerneala va penetra foaia pe ambele părți.  

  • Grosimea 

Grosimea hârtiei de copiator se măsoară în grame pe metru pătrat. Totodată, cu cât hârtia e mai groasă, cu atât este mai opacă, element indicator al calității. Cea mai utilizată este hârtia de 80g/mp, deoarece corespunde majorității tipurilor de imprimante, pentru o marjă largă de utilizări: antete, documente, etc. 

  • Textura 

Acest aspect vizează senzația pe care foaia o lasă la contactul cu pielea. Textura poate fi una fină, aspră, mată, ușor lucioasă, ori granulată. Fiecare dintre acestea este dedicată unui scop. Așadar, alegerea trebuie influențată de ceea ce dorești să printezi.  

De exemplu, hârtia cu aspect ușor lucios este destinată pentru crearea copertelor de reviste, deoarece captează atenția mai ușor. Hârtia fină este ideală pentru utilizarea imprimantelor cu laser sau inkjet. 

Sau, pentru tipărirea documentelor oficiale, poți folosi hârtia premium, fină la atingere, cu nivel ridicat de luminozitate și o opacitate de 95% – elemente care o recomandă pentru tipărirea față-verso. 

În concluzie, atunci când alegi hârtia pentru copiator, analizează cerințele materialelor printate. Un afiș trebuie să fie viu colorat, o scrisoare trebuie să aibă un scris clar și un contrast bine definit, iar o copertă de revistă sau paginile unui catalog necesită o anumită strălucire. 

  • Luminozitatea 

Cu cât hârtia este mai albă, sau cu cât este mai mare gradul de luminozitate, cu atât contrastul va fi mai clar și caracterele printate mai vizibile.

Înainte să cumperi hârtia de copiator de pe crtbirotica.ro, verifică ambalajul acesteia. De regulă, aici sunt trecute diverse calificative acordate în funcție de modul de tipărire (laser sau inkjet). Ține cont de indicațiile menționate de producător, astfel încât să te bucuri de printuri superioare din punct de vedere al calității. 

Sursa foto: pixabay.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc