AcasăADVERTORIALAlege gardul potrivit pentru casa ta! Iată cum îți poți pune casa...

Alege gardul potrivit pentru casa ta! Iată cum îți poți pune casa în evidență prin alegerea unui gard construit din materialele potrivite!

Când locuiești la casă găsești mereu ceva nou de făcut pe afară. De cele mai multe ori, te ocupi aspectul exterior al grădinii sau curții, de fațada casei și de gardul care îți înconjoară proprietatea. Este normal să îți dorești ca locuința ta să arate cât mai bine, atât în interior, cât și pe exterior. De data aceasta, este timpul să oferi atenție sporită gardului.

         Un gard construit din materialele potrivite îți poate pune casa într-o lumină bună, potențând stilul arhitectural în care aceasta este construită. Pornind de la acest aspect, te poți juca inovator cu materiale precum piatra, lemnul sau cărămida. De asemenea, poți recurge și la garduri acoperite integral de plante, ceea ce va da un aspect proaspăt și natural locuinței tale.

Iată cum îți poți pune casa în evidență prin alegerea unui gard construit din materialele potrivite:

Gardul din piatră

         Dacă alegi un gard construit integral din piatră, locuința ta va primi o alură de spațiu sigur și protejat. Poți opta pentru bucăți de piatră mare, tăiate cu atenție, dacă vrei să te orientezi către un stil cât mai rustic. Nu uita, însă, să te raportezi la stilul în care este construită casa ta. Pentru un gard care să se potrivească mai multor stiluri arhitecturale, găsești piatră pentru gard multicolor aici, pe site-ul celor de la rotanis.ro. pentru un impact puternic, dar ludic, orientează-te după un material de dimensiuni reduse.

Gardul din lemn

         Gardul din lemn este mereu o idee bună. Acest material este extrem de versatil și poate fi prelucrat în funcție de nevoile tale. Poți opta pentru un gard înalt din lemn de esență tare care să nu permită privirilor curioase să pătrundă în curtea ta, ori poți căuta combinații interesante între lemn și cărămidă. Indiferent de estetica gardului, asigură-te că materialul este suficient de dur și acoperă-l cu un strat protector de lac, care să îl ferească de intemperii.

Gardul viu

         Poate că cea mai estetică variantă de gard pentru exteriorul locuinței tale este gardul viu. Senzația de spațiu natural și primitor este sporită instant la vederea acestui tip de gard. În cea mai mare parte a anului, acest gard va fi o încântare atât pentru tine, cât și pentru vecinii tăi sau trecători. Marele său dezavantaj este, însă, faptul că pe timp de iarnă își va pierde din farmec. Pe de altă parte, dacă nu ești dispus să faci o bună investiție în plante de dimensiuni mari, va trebui să aștepți câțiva ani până ce gardul tău va prinde forma dorită.

         În concluzie, gardul exterior locuinței tale poate oferi o alură deosebită casei. Alegerea tipului potrivit de gard se concentrează, în mare măsură, asupra materialelor pe care dorești să le utilizezi. Nu uita, totuși, că rolul său este și de a potența estetic casa, așa că raportează-te constant la stilul arhitectural al locuinței tale și joacă-te cu materialele și nuanțele pentru a atinge acest țel.

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc