AcasăSTIRIAlbum fotografic de colecție lansat la muzeul din Deva

Album fotografic de colecție lansat la muzeul din Deva

350 de fotografii reunite în albumul „Hunedoara în imagini” din colecţia Secţiei de Istorie şi Artă a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, au adus miercuri, 14 ianuarie în fața devenilor o frântură din viaţa cotidiană din trecut a locuitorilor acestui județ. Într-un format grafic de excepție, albumul este semnat de Adela Herban şi Cristina Ploscă.

Cele două autoare au dorit să aducă în fața curioșilor fotografii despre natura şi geografia judeţului Hunedoara, imagini ale clădirilor administrative, dar și ocupanții vremelnici ale acestora, funcţionarii publici.

[quote_box_center]Am dorit, ca o ultimă activitate a mea în această instituţie, să publicăm colecţia de fotografii pe care o are MCDR. Sunt aproximativ 350 de imagini şi putem considera că este un fel de monografie în imagini, deoarece acoperă o bună parte din sectoarele vieţii: cadru natural, cadru georgrafic, locuitorii cu frumuseţile lor, cu habitatul lor, cu portul, obiceiurile, ocupaţiile de bază etc. De asemenea, hunedorenii o să găsească în această lucrare imagini cu transilvăneni pe frontul austro – ungar, armata română intrând în Deva, Casa Regală în anul 1929 venită la inaugurarea monumentului lui Ferdinand la Orăştie. Practic, veţi găsi în album imagini de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea”, a declarat Adela Herban.[/quote_box_center]

Directorul muzeului devean, Liliana Țolaș, a declarat cu ocazia acestui eveniment că albumul este un instrument de promovare a istoriei județului Hunedoara, dar și o adevărată „monografia în imagini” pentru acest județ încărcat de istorie.

[quote_box_center]Prin publicarea acestui album, MCDR doreşte valorificarea unor piese din colecţia Secţiei de Istorie şi Artă, fotografii care relevă imagini ale unor epoci despre care generaţiile postdecembriste nu au cunoştinţă. Pregătim acest album de un an, iar lansarea lui s-a realizat într-un cadru festiv, dedicat domnişoarei doctor Adela Herban. Am ales acest moment tocmai pentru că el coincide cu data la care Adela Herban s-a pensionat după 35 de ani de activitate în această instituţie. În plus am vrut să facem un cadou şi hunedorenilor, care ştiu că o imagine face cât o mie de cuvinte, dar şi să aducem un omagiu celor care au ajutat la realizarea fotografiilor, dar care nu mai sunt printre noi”, a precizat managerul MCDR Deva, Liliana Ţolaş.[/quote_box_center]

Albumul se poate achiziționa de la muzeul din Deva pentru un preț de 60 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: