AcasăADVERTORIALAi o firmă de IT care se extinde? Iată la ce trebuie...

Ai o firmă de IT care se extinde? Iată la ce trebuie să te gândești

Când ai o mică firmă de IT principala preocupare este dobândirea unui număr cât mai mare de clienți. În momentul în care firma se dezvoltă, următorul pas este angajarea mai multor specialiști în domeniu. Cu cât firma ta, crește atât ca număr de clienți, cât și ca număr de angajați, apare nevoia tot mai mare a unui număr de persoane pentru contabilitate. 

3 aspecte la care să te gândești când vrei să înființezi un departament de contabilitate în cadrul firmei tale

La o primă vedere, unele lucruri birocratice și financiare nu par a fi dificile, mai ales dacă ai un expert contabil care să te ajute pe partea aceasta. Dar în timp aceste sarcini ajung să consume mult din timpul de lucru. De aceea ar fi bine să ai un mic departament de contabilitate, chiar dacă este format la început din doar două persoane. Mai jos sunt enumerate unele aspecte la care să te gândești.

  1. Întrebuințările departamentului de contabilitate

Orice firmă are nevoie de un expert contabil deoarece această persoană are drept de semnătură pe actele financiare ale firmei. Expertul contabil ține contabilitatea și întocmește situațiile financiare. O altă sarcină a departamentului de contabilitate este de a întocmi și trimite facturile către clienți. Dacă este vorba de un client pe termen îndelungat, atunci o persoană de la contabilitate poate trimite lunar facturile în cadrul unui termen stabilit dinainte. Echipa de contabilitate poate efectua plata furnizorilor și plata altor cheltuieli necesare pentru firmă într-un termen cât mai scurt direct prin virament bancar.

  1. Pentru o companie în IT sunt anumite facilități financiare

Sistemul de impozitare pentru companiile de IT sunt diferite, încă chiar de la începutul firmei. De asemenea sunt deduceri de TVA pentru care trebuie întocmite anumite dosare. Inclusiv pentru persoanele care lucrează în domeniul IT sunt anumite facilități, iar persoanele din departamentul de contabilitate pot fi focusate direct pe acest domeniu pentru a putea ajuta cât mai mult cu putință. Se pot aloca diferite fonduri pentru o firma de IT, moment în care ai nevoie de acest departament pentru a aplica la aceste fonduri și la diferite proiecte cu sponsorizare.

  1. Spațiu special desemnat pentru departamentul de contabilitate

Ar fi indicat ca departamentul de contabilitate să se desfășoare într-un spațiu special asignat deoarece este nevoie de mai mult spațiu. În primul rând este nevoie de un spațiu pentru păstrarea dosarelor și a documentelor arhivate. În al doilea rând, persoanele de la departamentul de contabilitate vor avea nevoie de anumite echipamente doar ale lor. Absolut necesare sunt laptop-uri, un scanner și o imprimantă. Acestea nu trebuie să fie cele mai noi modele, prin urmare, se poate aloca un buget mai redus. De exemplu, o imprimantă second hand wireless cum sunt cele de la Interlink.ro, ar fi satisfăcătoare pentru început. Ar fi de preferat ca imprimanta și scanner-ul să fie wireless pentru că în felul acesta sunt eliminate cablurile și se poate da accesul mai multor persoane. Opțional se poate adăuga și un monitor de dimensiuni mai mari pe lângă aceste echipamente. 

În concluzie, cu extinderea firmei nevoia de creștere a numărului de persoane contabile este tot mai mare. Deși angajarea unor persoane noi și achiziționarea de echipamente poate părea o investiție mai ridicată pe moment, pe termen lung beneficiile aduse de acest departament vor face să merite aceste investiții. 

Sursa foto: Unslpash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc