AcasăADVERTORIALAflă acum care este cel mai în vogă trend în materie de...

Află acum care este cel mai în vogă trend în materie de design interior!

A apărut în anii ’60, însă în ultimii doi ani acest trend a devenit din ce în ce mai popular peste tot în lume. Pe fondul schimbărilor majore de stil de viață din acești ani, minimalismul modern a fost îmbrățișat de oamenii de pretutindeni, atât în materie de design cât și ca mentalitate.

Ce este minimalismul modern de fapt? 

În design vorbim de minimalism modern când pentru a decora ne folosim doar de lucrurile esențiale, de bază, pentru a crea un spațiu aerisit și simplist. Stilul este foarte similar cu designul interior modern, fiind caracterizat prin linii curate, o simplitate studiată, palete de culori monocromatice cu pete de culoare folosite pe post de accent, cu texturi similare și unitar integrate. Practic, minimalismul modern este o adaptare modernă a stilului minimalist din anii ’60, punându-se baza pe eleganță, simplitate și spații mari deschise, care favorizează reflecția și relaxarea.           

Iată câteva sugestii pentru a decora și tu în stil minimalist modern:

1. Fă ordine în lucruri.

De multe ori, obiectele pe care le folosim des sunt aruncate pe masă, nu au un loc anume. Așadar, pentru a o tendință minimalistă, ordinea este primordială. Creează un loc anume pentru obiectele de care ai nevoie zi de zi, depozitându-le într-un sertar sau un loc special amenajat pentru acestea, care este la îndemână. Astfel, nu mai pierzi timp prețios pentru a-ți căuta cheile de la casă sau cele de masină, portmoneul și alte obiecte de care ai nevoie mereu.

De asemenea, investește în cutii estetice, cu aceeași formă și culori similare, pentru a da senzația de unitate în design.

2. Alege o culoare de bază de la care să pornești.

Alegerea unei culori neutre este necesară, ca apoi să ne putem juca cu subtonuri și chiar introducerea unei pete de culoare sub formă de pigmenți solizi, care să se asorteze cu subtonurile alese, ca de exemplu tonuri pământii, de albastru, bronz și verzui.  Doar pentru că, de regulă, stilul minimalist este lipsit de culori puternice, nu înseamnă că trebuie să fie și plictisitor. Putem să experimentăm și cu texturile materialelor care să fuzioneze într-un fel care să inducă calm și relaxare.

3. Investește în calitate și nu în cantitate.

Ideea de a opta pentru mai puține obiecte creează un pic de stres și ne provoacă să ne gândim bine la ce avem nevoie cu adevărat în viața de zi cu zi. Deși ne-am aștepta ca adoptarea acestui stil să ne ușureze viața, iată că îmbinarea obiectelor cu spațiul și necesitățile noastre zilnice devine o provocare. Nu degeaba  se spune că simplitatea este cel mai sofisticat lucru .

Alegerea unor obiecte puține și calitative induce senzația de eleganță, lucru care e relevant pentru designul minimalist modern.  Ca recomandări, investește în: canapea, tablouri, o masă sau măsuță, perdele, covor. Aceste obiecte constituie focusul central de la care se porneste orice design de tip minimalist. 

Pentru a fi în ton cu stilul abordat, alegerea unui tablou minimalist poate constitui punctul focal al încăperii. Dacă vrei să te inspiri în acest sens,vezi aici tablourile canvas stil minimalist de la Pepanza.ro, pe care le poți așeza pur și simplu sprijinite de un perete. Mai nou, prinderea tablourilor în perete este simplificată, tocmai pentru a conferi  lejeritate în design, putând fi mutate ușor dacă ne dorim, pe viitor,  să adoptăm o altă abordare stilistică.

Viața este atât de complexă, cu o multitudine de fațete, care poate de multe ori ne provoacă anxietate, iar mediul în care trăim contribuie sau poate ameliora acest lucru.

Un stil modern minimalist este potrivit vremurilor în care trăim, deoarece creează un spațiu sigur și plin de coeziune. Un lucru care, dacă ne gândim puțin, lipșeste de ceva vreme din viețile și mințile noastre.

Sursă foto: pexels.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc