AcasăSTIRIAcțiuni comune româno-ungare pentru salvarea de vieți

Acțiuni comune româno-ungare pentru salvarea de vieți

Polițiștii români și maghiari din zonele de frontieră au început marti, 12 decembrie, o amplă acțiune de prevenție care se desfăşoară, în oglindă, pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă. Anunțate într-o conferinţă de presă comună româno-maghiară, desfăşurată în Punctul de contact Artand, acțiunile rutiere în zona de frontieră se vor desfășura concomitent în patru județe din partea de vest a țării, respectiv Bihor, Satu Mare, Arad și Timiș.

La conferința de presă au fost prezenţi șeful Direcției Rutiere a Poliţiei Române, chestorul Florentin Brăcea, şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, precum și șeful Poliției Rutiere Ungare, colonel Jozsef Oberling, respectiv locotenent colonelul Attila Bacso, șeful Poliției Rutiere din județul vecin Hajdu-Bihar. Acțiunile polițiștilor rutieri  români și ale omologilor ungari vizează sancţionarea şoferilor indisciplinaţi şi verificarea legalităţii transportatorilor de persoane şi mărfuri.

Doar pe parcursul zilei de marți – prima zi a acestei ample acţiuni desfăşurate de poliţiştii români şi maghiari în zonele din apropierea frontierei comune – polițiștii au dat peste 300 de amenzi  doar pe şoselele din Bihor. Dintre cele 322 de sancţiuni contravenţionale aplicate, având o valoare totală de 93.380 lei, cele mai multe, în număr de 270, au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Alţi 13 şoferi au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, 7 pentru defecțiuni tehnice, 8 şoferi de TIR au încasat amenzi pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar 24 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare, și au fost constatate două infracțiuni.

„Dorim ca cetăţenii maghiari şi români să aibă sărbători liniştite, fără evenimente rutiere”, a declarat șeful Poliției Rutiere Ungare, colonelul Oberling.

Prezent şi el la conferinţa de presă, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Bihor, chestorul Marin Bondar, a declarat că, spre deosebire de alţi ani, tranzitul rutier prin punctele de frontieră este în scădere. „Tranzitul a scăzut cu 10%, cel mai probabil pentru că cetăţenii preferă traficul aerian”, a explicat chestorul. Pe de altă parte, însă, conducerea ITFP Bihor s-a declarat pregătită pentru un aflux mai mare de călători, urmând să suplimenteze numărul de poliţişti de frontieră în punctele de trecere.

În paralel cu acţiunile agenţilor rutieri, polițiștii români şi maghiari, dar şi colegii lor frontierişti din Punctele Borş şi Artand au împărţit pliante cu informaţii despre regulile rutiere din România şi Ungaria, respectiv cu recomandări despre cum să evite accidentele de circulație.

Sursa foto: www.politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc