AcasăADVERTORIALAchiziția unui autoturism second-hand pe cont propriu - O varianta economa sau...

Achiziția unui autoturism second-hand pe cont propriu – O varianta economa sau cu costuri ascunse?

Atunci când vă gândiți să achiziționați o mașină second-hand și dispuneți de un buget limitat, sperați să obțineți o ofertă cât mai bună de la un vânzător privat, dar în cele mai multe cazuri, o varianta care pare la prima vedere economa, aceea implică riscuri și costuri ascunse. Dealer sau vânzător privat?

După ce ați stabilit bugetul, urmează să decideți dacă veți achiziționa mașina de la dealer sau de la vânzător privat.

În timp ce alegerea unui dealer care se ocupă cu vânzări de autoturisme este cea mai sigură modalitate de a cumpăra o mașină second hand, achiziționarea de la un vânzător privat poate fi o varianta economa, dar cu potențiale riscuri și timp investit în acest proces.

Riscurile cumpărării unei mașini second hand de la un vânzător privat

Istoricul mașinii – Sunt puține cazurile în care un vânzător privat va poate oferi un dosar cu inspecțiile tehnice periodice. De aceea, trebuie să apelați la rapoarte contra cost pe care le puteți găsi pe site-uri de specialitate. Așadar, este recomandat să verificați dacă kilometrajul este real sau dacă au existat potențiale daune în decursul timpului. O altă măsură de precauție care implică un cost suplimentar, ar fi o verificare detaliată la reprezentanta.

Garanția mașinii – Din păcate, veți achiziționa mașină fără garanție, adică orice defecțiune care apare din momentul în care vi s-au predat cheile, este problema voastră.

Procesul de cumpărare – Dacă stați bine cu timpul și cu răbdarea și nu aveți nimic împotriva să stați la coadă la taxe și impozite pentru radierea mașinii, atunci  sunteți pe drumul cel bun.

Stabilirea prețului de achiziție – Poate aveți noroc și stapaniti arta negocierilor, dar de cele mai multe ori, acest proces implică stres și discuții lungi.

Dacă doriți în continuare să va asumați aceste riscuri, țineți cont de următoarele aspecte

Începeți procesul prin a verifica dacă vânzătorul privat este proprietarul de pe talon, astfel încât să nu aveți surpriza să cumpărați mașina de la intermediari.

Aflați mai multe informații cu privire la starea tehnică, care este motivul pentru care se vinde și verificati istoricul complet al mașinii. Când stabiliți prețul de achizitie, țineți cont și de cursul euro la care se va face plata. Conduceți mașina 15-20 de minute pentru a vă asigura că nu există zgomote ciudate și că toate comenzile sunt funcționale. 

Nu în ultimul rând, țineți cont de expresia, “afară vopsit gardul, înăuntru leopardul”, iar dacă găsiți o varianta suspicios de economa, care să arate și bine, atunci gândiți-vă de două ori înainte să faceți un pas.

Procesul de cumpărare al unui autoturism de la un vânzător privat, poate fi destul de complicat și riscant, așadar, înainte de a lua o decizie, gândiți-vă bine dacă merită tot acest efort pentru o achiziție care este aparent mai ieftină sau mai bine optați pentru o varianta sigură de la un dealer. 

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: