AcasăALERTAAccident feroviar grav în apropiere de Petroșani; un tren de marfă a...

Accident feroviar grav în apropiere de Petroșani; un tren de marfă a rămas fără frâne

Un grav accident feroviar a avut loc astăzi în apropiere de Petroşani, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat și au căzut într-o prăpastie. Cei doi mecanici de locomotivă și-au pierdut viaţa. Se pare că tragedia a avut drept cauză defectarea sistemelor de frânare ale garniturii. Zona în care au deraiat vagoane trenului de marfă este greu accesibilă.

Accidentul s-a petrecut între stațiile Banița și Merișor, secția de circulație Petroșani – Simeria, traficul feroviar în zonă fiind complet închis pe durata cercetărilor. Trenurile vor fi deviate pe rute ocolitoare — Filiași-Orșova-Caransebeș.

Din primele cercetări ale Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara se pare că trenul de marfă aparține unui operator privat, Unicom Tranzit, și asigura un transport de reziduuri metalice pe relația Slatina-Curtici. Garnitura avea în componență 16 vagoane și se pare că ar fi rămas fără frâne. În urma accidentului, mecanicul și ajutorul său, doi bărbați cu vârstele de 51 și respectiv 67 de ani, au decedat.

Potrivit șefului ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, cei doi au anunțat prin stația radio că frânele garniturii de tren au cedat și au solicitat cale liberă.

„Sistemul de frânare a cedat. Mecanicii au anunțat prin stație, la Stația Feroviară Merișor, că vor veni fără frâne și să le dea drumul până vor reuși să încetinească sau vor avea un moment în care vor putea încetini garnitura”, a declarat inspectorul-șef al ITM Hunedoara, citat de Agerpres.

Garnitura a deraiat pe un pod de cale ferată și mai multe vagoane s-au prăbușit într-o râpă adâncă.

„Trenul de marfă avea în compunere 16 vagoane, din care 14 au deraiat, iar șase au căzut de la o înălțime de aproximativ zece metri. Din păcate, în urma acestui accident feroviar a rezultat decesul a două persoane, mecanicul și ajutorul de mecanic. Cauzele și circumstanțele concrete ale acestui eveniment nefericit vor fi investigate pe parcursul dosarului penal ce a fost întocmit cu această ocazie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, susţine că va face, începând de luni, toate demersurile necesare astfel încât evaluarea siguranţei feroviare în zona Merişor şi reparaţiile la calea ferată să fie realizate cât mai repede, în zonă fiind necesare reparaţii atât la viaduct, cât şi la calea ferată.

Sursa foto: digi24

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc