AcasăSTIRIA murit Ștefan Mariș, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii...

A murit Ștefan Mariș, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Maramureș

[ad_1]

Directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Maramureș, Ștefan Mariș, a murit joi, la Cluj-Napoca, la vârsta de 57 de ani.

Potrivit presei locale din Maramureș, Ștefan Mariș era infectat cu COVID-19 și a fost transferat în stare gravă la Cluj-Napoca.

Ștefan Mariș s-a născut în 1963 la Sighetu Marmației, era doctor în filosofie și a fost directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș timp de 20 de ani.

“Nedrept și chinuit în suferință, Ștefan Mariș, directorul Centrului Creației Populare Maramureș a trecut pragul de dincolo de lumea aceasta, tocmai acum, când a venit primăvara și atâtea proiecte și planuri așteptau să se întâmple. Nimeni și nimic nu va putea înlocui rolul pe care l-a avut timp de două decenii în această instituție. Rămas bun, domnule director! Noi, colegii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș”, este mesajul angajaților instituției pe care a condus Ștefan Mariș.

“Am aflat cu tristețe că Ștefan Mariș, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș, a trecut în neființă. Pasionat de tradițiile și obiceiurile maramureșene, Ștefan Mariș și-a dedicat întreaga carieră promovării patrimoniul nostru cultural. Îi suntem recunoscători pentru întreaga sa activitate și ne rugăm în aceste momente pentru liniștea sufletului său. Condoleanțe familiei și Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

“Un alt profesionist a fost chemat prea curând la Ceruri, desi avea încă multe de realizat pentru promovarea și dezvoltarea culturii maramureșene. Dr. Ștefan Mariș directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș a plecat azi la cele veșnice, iar vestea a căzut năprasnic peste întreaga comunitate care l-a cunoscut și l-a prețuit pentru profesionalismul său și pentru pentru felul în care a știut mereu să promoveze frumusețile, valorile și tradițiile Maramureșului. Am colaborat cu dr. Ștefan Mariș ani de zile și am realizat proiecte frumoase și trainice împreună. Cu atât mai mult mi-e greu să cred că nu mai este printre noi….În aceste momente pline de durere și întristare sunt cu inima alături de familia îndoliată, adresând gânduri de compasiune și mângâiere. Dumnezeu să-l odihnească și să-l așeze în rândul celor drepți!”, a transmis fostul președinte al CJ Maramureș, deputatul Gabriel Valer Zetea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc