AcasăADMINISTRATIEA fost aprobat bugetul Consiliului Județean Bihor pentru acest an. Alocări importante...

A fost aprobat bugetul Consiliului Județean Bihor pentru acest an. Alocări importante pentru investiții și dezvoltarea județului

[ad_1]

Consilierii județeni ai Bihorului au votat vineri, în ședință extraordinară, bugetul administrației județene și al instituțiilor subordonate pe acest an.

Bugetul consolidat al județului Bihor a fost stabilit în cuantum de 553.761.280 lei la capitolul venituri și 588.691.860 lei la cheltuieli. Excedentul aferent bugetului local este de 32.134.140 lei, iar cel aferent instituțiilor finanțate din bugetul propriu de 2.796.440 lei. Deficitul de 32,13 milioane lei va fi finanțat din excedentul anului 2020 și este destinat cheltuielilor de dezvoltare.

„Este un buget strâns, pentru că a trebuit să găsim un echilibru între cheltuielile de funcționare ale instituțiilor din subordinea Consiliului Județean și a Consiliului și banii pentru investiții. Cu toate că față de anul trecut avem o reducere a cheltuielilor de personal și de funcționare de peste 6 milioane de euro, acești bani au fost alocați către dezvoltare, în așa fel încât învestițiile care au fost începute anul trecut să poată fi continuate. O parte din buget merge către co-finanțările proiectelor pe fonduri europene sau prin PNDL, iar o altă parte pentru a pregăti noile investiții, unde sunt alocați bani pentru realizarea documentațiilor tehnice, pentru studii, în așa fel încât să putem depune aceste proiecte pentru finanțări din fonduri europene cât mai repede”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan.

Potrivit administrației județene, veniturile se constituie din bugetul local (491,35 milioane lei), credite interne (34,47 milioane lei), fonduri externe nerambursabile (405.850 lei) și instituții publice finanțate din venituri proprii (exclusiv transferuri din bugetul local: 27,52 milioane lei). Din totalul cheltuielilor, un procent de 50,38% este destinat dezvoltării județului, adică 296.565.200 lei.  Cheltuielile de personal reprezintă 24,81%, respectiv 146,1 milioane lei. Din această sumă, cheltuielile de personal pentru aparatul propriu al CJ Bihor sunt de 10,99 milioane lei.

Din bugetul propriu al Județului Bihor sunt alocați 400.000 lei pentru susținerea cultelor religioase recunoscute în România. Pentru ONG-uri a fost alocată suma de 200.000 lei: 50.000 lei pentru programe de tineret, 100.000 lei pentru programe ale minorităților, iar pentru finanțarea Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Bihor – 50.000 lei. Finanțările programelor de tineret și ale minorităților (ONG-uri) vor fi acordate în baza unui regulament specific.

Pe lângă bugetul local se mai propune bugetul instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și transferuri de la bugetul local în cuantum total de 103,15 milioane lei. Acesta este compus din surse de finanțare proprii (27,52 milioane lei), transferuri de la bugetul local pentru secțiunea de funcționare (66,35 milioane lei), transferuri de la bugetul local pentru dezvoltare (6,42 milioane lei) și sume rezultate din excedentul rezultat la finalul anului 2020 (2,79 milioane lei).

(FOTO: CJ Bihor)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc