AcasăSTIRI8,3 milioane de lei subvenție pentru SNÎMVJ

8,3 milioane de lei subvenție pentru SNÎMVJ

[ad_1]

Societatea de Închideri Mine Valea Jiului se apropie cu pași repezi de momentul în care nu va mai avea obiect de activitate. Și asta pentru că și minele Paroșeni și Uricani au fost închise. Societatea, care nu mai are activitate de extragere a huilei, supraviețuiește doar cu subvenție de la stat și cu sumele obținute din valorificarea deșeurilor feroase și neferoase rezultate din activitatea de închidere a minelor.

Subvenția merge pe plăți compensatorii și ”bonuri de cărbune”

Guvernul a aprobat, miercuri, hotărârea prin care se acordă ajutor de stat pentru SNÎMVJ. Cuantumul subvenției de care beneficiază în 2021 societatea de închideri este de 8.307.000 lei. Majoritatea banilor vor fi folosiți pe componente sociale.

”Alocăm fondurile necesare pentru anul 2021, în vederea rezolvării unor probleme spinoase, fără însă a pierde din vedere și componenta socială. Nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă și, totodată, trebuie să mergem mai departe cu programele de închidere deja asumate”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Banii vor fi împărțiți în costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă, componentă care beneficiază de 1.116 mii lei. Pentru acoperirea consumului de energie electrică și contravaloarea cărbunelui pentru salariați este alocată suma de 144 mii lei. Pentru reabilitarea fostelor perimetre miniere vor merge 4.750 mii lei, iar alte 2.297 mii lei vor fi folosite pentru recultivarea suprafețelor.

Tot miercuri a fost aprobat și ajutorul de stat aferent anului 2021 pentru Complexul Energetic Hunedoara.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc