AcasăSTIRI800 de angajări la Complexul Energetic Hunedoara de la intrarea în insolvență....

800 de angajări la Complexul Energetic Hunedoara de la intrarea în insolvență. Fosta soție a lui Simota, auditor al companiei

[ad_1]

Complexul Energetic Hunedoara a instrumentat aproape 800 de angajări noi, de la momentul intrării în insolvență până în prezent.  Printre cei angajați se află și fosta soție a lui Alin Simota, care în câteva săptămâni în care a acumulat experiență la locul de muncă, a ajuns auditor în companie.  Directorul general, Samuel Dioane, și-a angajat mai mulți membri ai propriei familii. Personalul care lucrează la suprafață continuă să aibă procent de 50 la sută pentru activitate în subteran.

Bucățică din raportul de cauzalitate pentru dezastrul CEH

E vorba despre doar o piesă din întregul tablou care a concurat, nemijlocit, la situația economică a Complexului Energetic Hunedoara.

Reprezentanții CEH au reușit, de la intrarea în insolvență, aproape 800 de angajări. Angajări externe. În această categorie au fost reîncadrate în muncă persoane care plecaseră din sistem cu salarii compensatorii, persoane care mai aveau nevoie de câțiva ani, la vechime, pentru a putea obține o pensie,  rude, pile și…. orice a fost sugerat de grupurile politice sau de interese.

Activitatea acestor persoane nu aduce însă plus valoare în tabloul productivității sau al eficientizării activității.

Printre cei angajați se află și Mirela Pintican, fosta soție a lui Alin Simota. Informațiile Gazetei de Dimineață arată că femeia ar fi fost încadrată în muncă la Mina Livezeni și în câteva zile a fost transferată la sediul administrativ ca auditor.

Si mai mulți membri ai familiei directorului general al CEH, Samuel Dioane, au devenit salariați ai companiei de stat. Este vorba despre soția acestuia, cumnatul acestuia, dar și soția cumnatului (ambii încadrați la Mina Lonea), fratele și sora acestuia. 

Deși problemele financiare ale CEH nu permiteau niciun rabat economic și costurile trebuiau reduse, angajații care nu efectuează activități în subteran continuă să încaseze sporul de subteran care este de 50 la sută din salariu. Mai mult, având acest spor toți acești angajați se pot pensiona în aceleași condiții ca minerii, pe lege specială.

O altă categorie, deloc restrânsă, este reprezentată de angajații pontați fictiv care prestează servicii pentru firmele de casă ale PSD. PSD Petrila, de exemplu, iar firma la care facem referire are și contract cu CEH:

Nu este deloc străină nici practica folosită de fostul președinte al Consiliului de Administrație al CEH, Ioan Stamin Purcaru, care și-a amenajat casa cu mineri care erau pontați ffictiv. Informații pe care le deține însuși ministrul Energiei, Virgil Popescu, care – la acel moment –  spunea că a trimis Corpul de control pentru verificarea informațiilor. Rezultatul verificărilor nu le-a mai văzut nimeni niciodată. Între timp Ioan Stamin Purcaru a fost retras din activitate. Acesta conducând și CONVERSMIN – societatea națională care asigura închiderile unităților miniere.

Revenim cu detalii și dovezi pe GDD.

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: