AcasăSTIRIHUNEDOARA63 de edituri vor fi prezente la Salonul Hunedorean al Cărții

63 de edituri vor fi prezente la Salonul Hunedorean al Cărții

Unul dintre evenimentele culturale așteptate an de an de publicul iubitor de carte din Deva și întregul județ Hunedoara este Salonul Hunedorean al Cărții, o manifestare de mare anvergură pe care o organizează în fiecare toamnă Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Anul acesta, sub noua denumire care înglobează tocmai participarea amplă, din toată țara a editurilor, Salonul Hunedorean al Cărții se va desfășura pe durata a patru zile, între 10 și 13 octombrie 2013, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, spațiu devenit tradițional pentru acest gen de manifestare ajunsă la cea de-a XIV-a ediție.

Numărul editurilor prezente la Salon în acest an este de 63. Anul acesta, invitată de onoare este Editura Casa Radio din București, pentru a marca împlinirea a 85 de ani de la prima emisie a postului de radio România, București, la 1 noiembrie 1928.

Vor fi prezente edituri cunoscute din țară și din județul Hunedoara, edituri care vor aduce în fața iubitorilor de lectură o importantă ofertă de carte, apariții editoriale de ultimă oră. Din țară, vor fi prezente editurile: Aeternitas (Alba Iulia), Okian (Brașov), Torent Press (Brăila), All, Art, Casa Radio, Comunicare.ro, Corint, Corint Junior, Curtea Veche, Editura Didactică și Pedagogică, E-Media, For You, Girasol, House of Guides, Humanitas, Leda, Lider, Litera, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Orizonturi, Pro Editură și Tipografie, RAO, Saeculum IO, Trei, Tritonic, Univers, Univers Enciclopedic Gold, Vivaldi, Vremea (București), Argonaut, Byton Music, C.A. Publishing, Eikon, Limes, Myrobiblion (Cluj-Napoca), Fundația Cartea Călătoare (Focșani), Polirom și TipoMoldova (Iași), Tim (Reșița), Cenaclul de la Păltiniș și Karpaty Music (Sibiu), Cetatea de Scaun (Târgoviște), Brumar și Excelsior Art (Timișoara).

Din județul Hunedoara vor avea standuri editurile Călăuza v.b., Cetate, Corvin, DaniMar, Emia, Flori Spirituale, Gligor Hașa, Karina, Paula, SETRAS, Vultur ZM (Deva), Emma (Orăștie), Alternativa Media și Tehno-Art (Petroșani), Traian Dorz (Simeria) și Realitatea Românească (Vulcan).

La Salon se va etala, ca de obicei, o bogată ofertă de carte în format clasic precum şi e-book-uri, CD-uri sau DVD-uri, se vor organiza lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, dialoguri cu marea familie a iubitorilor de lectură, discuţii între editori, scriitori, bibliotecari şi toţi cei care continuă să creadă în rolul binefăcător al cărţii şi al lecturii.

Pe toată perioada desfășurării Salonului, zilnic între orele 1000 și 2000, iubitorii de carte vor putea să cunoască noutăţile editoriale ale celor mai importante edituri din ţară şi să se bucure de facilităţile pe care acestea le vor oferi. Salonul va putea satisface exigențele tuturor categoriilor de cititori, de toate vârstele și de diverse profiluri, prin oferta editorială ce acoperă o arie tematică vastă, de la beletristică la cărţi de artă şi călătorii, memorii, jurnale şi cărţi de istorie, studii etnografice şi cărţi de spiritualitate, manuale şi culegeri pentru toate nivelele de învăţământ, dicţionare diverse şi enciclopedii.

Pentru Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva este un prilej de mândrie că poate organiza un asemenea eveniment cultural şi că an de an, un număr tot mai mare de edituri răspund invitaţiei noastre de a participa la Salonul Hunedorean al Cărții. Cu siguranţă, este un câştig reciproc, atât pentru edituri, cât şi pentru cititorii noştri dornici să-şi achiziţioneze cărţile preferate din toate domeniile de interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc