AcasăADVERTORIAL4 Modalități eficiente prin care vei reuși să dezvolți abilitățile sociale ale...

4 Modalități eficiente prin care vei reuși să dezvolți abilitățile sociale ale copilului tău

Îți dorești să-l vezi pe copilul tău că interacționează fără probleme cu colegii de școală, că își face prieteni noi, că se comportă în mod corespunzător cu străinii? Ei bine, pentru ca acesta să-și dezvolte sau să-și îmbunătățească abilitățile sociale, e nevoie să le cultive încă de mic, sub sprijinul tău. Însă cum faci acest lucru? Fiindu-i aproape în perioada de creștere, oferindu-i tot ce are nevoie pentru se dezvolta și încurajându-i potențialul.

Ce trebuie să faci tu ca părinte pentru copilul tău, ca acesta să aibă o viața activă atât în momentul de față cât și în viitor?

  1. Îndrumă-l să pună întrebări

De multe ori copiii refuză să adreseze întrebări din frica de zice ceva greșit, de a părea incompetenți sau din nesiguranță. Astfel pot deveni introvertiți și total reținuți din a purta anumite conversații. Încurajează-l pe copilul tău să adreseze întrebări, să afle răspunsuri, să-și exprime curiozitățile. Totodată arată-i că nu are motiv din cauza căruia să-i fie frică, ci dimpotrivă interesul său va fi apreciat. Îndeamnă-l să pună întrebări la care nu se poate răspunde doar cu un da sau un nu.

  1. Practicați jocul de rol

Jocul de rol reprezintă o modalitate ideală prin care copilul tău își poate exersa abilitățile sociale. Poți propune sau iniția diverse discuții, care au legătură cu viața reală și care sunt la nivelul de înțelegere al copilului tău. În aceste momente poți fi și un model pentru el. Arată-i în ce fel ar trebui să adreseze întrebările și cum ar trebui formulate răspunsurile. Prelungește conversația cât de mult poți, îndeamnă-l pe copilul tău să-și expună toate gândurile și ascultă-l cu interes. Nu uita de gesturi și mimică.

Iată aici mai multe activități pe care le poți face cu copilul tău acasă, momente ideale de a susține conversații diverse cu acesta.

  1. Urmărește-i interesele

Atunci când un copil face ceea ce-i place cu adevărat, se va simți împlinit, fericit iar pe baza aceasta, dornic să interacționeze cu cei din jur. Se poate înscrie la un curs de dans, la un sport care-l pasionează, sau poate să învețe să cânte la un instrument. Poate ai observat că îi plac limbile străine. Atunci propunei-i să învețe engleza la modul profesionist. Acest lucru s-ar putea să-l bucure. Poți lua în considerare cursurile de engleză britanică pentru copii de la englezacopii.ro unde faptul că va interacționa cu alți colegi, care au aceleași interese, că va conversa în timpul orelor cu aceștia, cu siguranță va contribui la dezvoltarea abilităților sale sociale. Deși este indicat să formeze relații și cu persoane care au interese diferite, acesta este un punct de plecare excelent. 

  1. Învață-l despre empatie

Dacă copilul înțelege și este interesat de cum se simte persoana de lângă el, atunci este foarte probabil să dezvolte cu aceasta o conexiune pozitivă. Propune-i diferite scenarii – întreabă-l cum s-ar simți anumite persoane în situațiile date și dezbateți împreună subiectul. Totodată, e nevoie să-l înveți pe copil cum să-i asculte activ pe ceilalți și să fie atent la nevoile lor.

În concluzie, copilul tău își poate dezvolta abilitățile sociale dacă se implică în activități unde poate interacționa cu oameni cu care are pasiuni similare, dacă este încurajat să inițieze o discuție, dacă este empatic și înțelegător. Așa că, fii tot timpul alături de copilul tău și oferă-i încrederea necesară. 

Sursa: unsplah.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc