AcasăȘTIINȚĂ & TEHNOLOGII NOI300 de participanți din zece țări la Salonul Internaţional de Invenţii şi...

300 de participanți din zece țări la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” de la Timișoara

Cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, care se desfăşoară în perioada 13 – 15 iunie la Casa Tineretului din Timişoara, este cea mai amplă manifestare de până acum, numărul participanţilor fiind dublu faţă de prima ediţie, la fel ca şi aria domeniilor prezente.

La evenimentul organizat de preşedintele Societăţii Inventatorilor din Banat, inventatorul Remi Rădulescu, îşi expun creaţiile ştiinţifice trei sute de participanţi din 10 ţări, care abordează 22 de domenii de activitate, din Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaia, Turcia şi China. Sunt prezente, de asemenea, 22 de universităţi, 31 de institute de cercetări şi 30 de unităţi comerciale, persoane fizice.

„Sunt 22 de domenii, pe care ‘le-am copiat’ după modelul Salonului de la Geneva. Sunt diverse, cele mai multe pe agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară, dar şi pe IT, electronică, motoare, îmbrăcăminte, securitate, instalaţii, medicină, construcţii, informatică, protecţia mediului, optică, publicitate, jocuri, paramedicină”, a declarat Remi Rădulescu.

Remi Rădulescu participă la acest Salon cu o invenţie pe care a înregistrat-o anul trecut la OSIM, dar nu a fost încă prezentată public.

„Este un desalinizator solar conceput pentru producţia de apă potabilă şi sare din apele mărilor şi oceanelor. Terra este 70% apă, dar sunt zone unde populaţia are mari probleme cu lipsa de apă potabilă, iar procedeele clasice de desalinizare consumă foarte mult combustibil şi cu producţie însemnată de noxe dăunătoare mediului. Sistemul pe care eu l-am conceput foloseşte energie solară şi se obţine apă potabilă cu un gust destul de bun. Poate fi folosit în zone unde sunt probleme cu lipsă de apă şi se poate desaliniza; oriunde este apa sărată, mări şi oceane. Este o machetă funcţională. Este o premieră, nu am fost cu această instalaţie nici la Geneva, acum am ieşit cu ea prima dată”, a detaliat Remi Rădulescu, citat de Agerpres.

Prima ediţie a Salonului de Invenţii şi Inovaţii de la Timişoara a avut 150 de participanţi, acum sunt 300, în timp ce alţii 150 nu au mai putut fi primiţi, pentru că au depăşit data limită de înscriere.

Organizatorii evenimentului spun că nu ţin foarte mult la cantitate, ci urmăresc să aibă cât mai multe produse funcţionale, prototipuri, produse comerciale.

Comisia de jurizare va lua în calcul pentru departajare mai mulţi indicatori, între care noutatea aplicaţiei, avantaje, preţ, impact mediu, impact economic. Exponatele care vor cuceri juriul vor fi răsplătite cu medalii de aur, medalii de argint, medalii de bronz şi premii speciale.

 

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc