AcasăSTIRICARAS-SEVERIN25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, marcați de Forumul Democratic...

25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, marcați de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin

La 9 noiembrie 1989, în urmă cu 25 de ani, cădea simbolul Războiului Rece din Europa, Zidul Berlinului. Construit începând cu 13 august 1961 pentru a opri emigrația din Republica Democrată Germană spre Berlinul de Vest, Zidul Berlinului a reușit să ajungă un simbol al divizării bătrânului continent, a occidentului de Europa comunistă. Zidul Berlinului a devenit parte a istoriei sumbre a Războiului Rece european, fiind totodată și locația în jurul căruia au murit împușcați de forțele de ordine est-germane un număr de 239 de persoane. Se consideră că au existat de-a lungul timpului aproximativ 5.000 de tentative de evadare.

Astăzi, în mare parte, acest Zid al Berlinului nu mai există, doar bucăți mici din el fiind păstrate ca martor al unei existențe zbuciumate din a doua parte a secolului trecut, dar și ca memoriale în amintirea celor care au visat libertatea, dar care nu au mai ajuns-o.

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și cu secția germană a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin marchează împlinirea celor 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, luni, 10 noiembrie, începând cu ora 15,30, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz“, Reşiţa, prin prezentarea unui film video la tematica dată. Manifestare este realizată în colaborare cu Consulatul German din Timișoara, de unde provine filmul prezentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc