AcasăSTIRIHUNEDOARA22 de tablouri pictate de artişti italieni, recuperate de poliţişti

22 de tablouri pictate de artişti italieni, recuperate de poliţişti

bilant politiePoliţiştii hunedoreni au reuşit să recupereze, anul trecut, 22 de tablouri ce au fost pictate pe lemn sau pânză, operele aparţinând unor autori italieni, se arată în bilanţul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ)Hunedoara, dat publicităţii luni, 21 ianuarie.

Între piesele de valoare ce au fost recuperate de la infractori se mai numără  icoane pe lemn şi sticlă furate din biserici monument istoric, peste 4.000 de monede şi 500 de piese furate din siturile arheologice.

Nu lipsesc obiecte cu valoare mare de patrimoniu cum sunt cele 17 cărţi vechi, datate din perioada secolelor XVI-XVIII, despre care s-a stabilit că au fost traficate ilegal din Italia.

„Anul 2012 a fost unul greu pentru poliţia hunedoreană, dar poliţiştii şi-au făcut, pe deplin, datoria, iar cetăţenii şi noi suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute. Vom continua să ne perfecţionăm activitatea în anul 2013. Avem poliţişti nou încadraţi, pe care noi îi vom pregăti în aşa fel încât să fie un sprijin pentru cetăţeni şi Poliţie”, a declarat şeful IPJ Hunedoara, comisar şef Liviu Dumitru.

Poliţiştii hunedoreni se află pe locul al treilea, la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul de autori de infracţiuni identificaţi şi faţă de care s-a început urmărirea penală pe parcursul anului trecut.

Extrem de pozitiv este faptul că între aceste persoane se află autorii tuturor cazurilor de infracţiuni comise cu violenţă, cum sunt cele de omor, tentativă de omor, lovituri cauzatoare de moarte sau vătămări corporale grave.

De asemenea, au fost destructurate patru grupări infracţionale care se ocupau cu şantajul, înşelăciunea, tâlhăriile şi spargerile de biserici.

În planul colaborării cu poliţiile din alte state, hunedorenii pot raporta că au arestat 24 de persoane urmărite internaţional pentru infracţiuni de furt, tâlhărie, înşelăciune, proxenetism şi trafic de minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc