AcasăSTIRIHUNEDOARA19 turiști au stat mai bine de o oră blocați în telecabina...

19 turiști au stat mai bine de o oră blocați în telecabina care urcă spre Cetatea Deva

Un număr de 19 persoane, dintre care şase sunt copii, au rămas blocate luni după-amiază în telecabina de pe Cetatea Deva, la faţa locului deplasându-se o echipă de pompieri alpinişti şi un echipaj medical de prim-ajutor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Pentru salvarea victimelor, pompierii militari au realizat un dispozitiv cu ajutorul căruia persoanele aflate în telecabină sunt aduse, pe rând, la sol, acţiunea fiind în desfăşurare.

„Pompierii alpinişti au realizat un dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ şi un coş de extracţie, cu ajutorul căruia desfăşoară o operaţiune eficientă de aducere rapidă la sol a turiştilor. În sprijinul turiştilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Operaţiunea de salvare a celor 19 turişti s-a încheiat după mai bine de o oră, toate persoanele aflate în interior, între care opt copii cu vârste între 4 şi 12 ani, fiind aduse la sol fără probleme, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. Turiştii erau din judeţele Bihor şi Satu Mare şi din Bucureşti, pentru salvarea lor la faţa locului intervenind un echipaj de pompieri alpinişti şi o echipă de prim-ajutor.

Telecabina s-a blocat în timpul coborârii de la Dealul Cetăţii, la jumătatea distanţei faţă de staţia de plecare. Oamenii au fost coborâţi pe sol, unul câte unul, de la o înălţime de circa patru metri cu ajutorul unui dispozitiv din corzi ce a fost construit de pompierii alpinişti.

„Toţi turiştii au fost aduşi la sol în siguranţă. Nimeni nu are probleme medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Cetatea Deva reprezintă principalul obiectiv turistic al municipiului, de la începutul anului monumentul istoric fiind vizitat de circa 100.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc