O echipă de 17 studenți însoțiți de 6 cadre didactice din cadrul Universității din București, realizează timp de zece zile un studiu interdisciplinar pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, în vederea colectării de date pentru diverse proiecte și lucrări științifice.
Studenții provin de la facultățile de Geologie și Geofizică, Geografie, Biologie, Sociologie și Asistență Socială. În perioada 8-18 august, ei efectuează studii și observații în teren, interacționează direct cu comunitățile, administrațiile și asociațiile locale în vederea colectării de date pentru diverse proiecte și lucrări științifice și au posibilitatea de a înțelege mai bine rolul și spiritul unui Geoparc.
”Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului este și o prelungire în lumea reală a spațiului universitar, permițând atât realizarea unor cercetări și studii pe teritoriul său, cât și aplicarea rezultatelor cercetărilor. Cu sprijinul studenților aflați în aceste zile pe teritoriul Geoparcului ne propunem să atingem trei arii importante și anume: identificarea unor noi teme de proiecte pentru comunitățile locale, identificarea de noi obiective si trasee de interpretare turistică și nu în ultimul rând, definitivarea planului de management al Geoparcului” afirmă coordonatorul proiectului, dr. Alexandru Andrășanu , directorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Universitatea din București.
Acțiunea derulată zilele acestea în Țara Hațegului se realizează în baza unui parteneriat între Universitatea din București și Academia Română și face parte din obiectivele de dezvoltare a unui spațiu de educație, cercetare și formare profesională în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.