AcasăSPORT10 pentru 30 de medalii! Karateka de la Heian Deva au impresionat...

10 pentru 30 de medalii! Karateka de la Heian Deva au impresionat la Europene

tnBuni şi dincolo de hotare. 10 karateka ai clubului Heian Deva au cucerit 30 de medalii la Campionatele Europene ale departamentului „EUR&KA”, desfăşurate la finalul săptămânii trecute, în Italia. Experienţa se construieşte în timp. Şi se construieşte, dincolo de multă muncă şi dăruire, cu medalii obţinute la cele mai importante competiţii. Acesta este şi cazul sportivilor pregătiţi de Marius Biji, majoritatea dintre aceştia întorcându-se acasă cu medalii la gât, deşi sunt departe de vârsta buletinului.
„Sper ca sportivii clubului nostru să demonstreze încă o dată că muncesc cu seriozitate şi ambiţie la antrenamente şi să onoreze blazonul clubului prin câştigarea cât mai multor medalii”, spunea, înainte de plecarea spre Italia, Marius Biji. Iar elevii săi n-au dezamăgit. Au pus mâna pe 18 medalii de aur (!), 10 de argint şi două de bronz. Locul întâi „pe linie” l-au obţinut Denisa Pădurean şi Carmen Tatoiu. Prima dintre sportivele clubului devean (descoperită în urma proiectului Karate – sănătate pentru educaţie -desfăşurat cu sprijinul şi aportul  Primăriei Veţel) are la 11 ani câte o medalie de aur la kata individual şi pe echipe – acolo unde a strălucit şi la kumite. Carmen a strâns cu o medalie mai mult decât colega sa, după ce a reuşit o izbândă şi la kumite individual (8 ani). Le urmează în „top” şi Mihai Martinesc, care deşi are doar 8 ani s-a obişnuit cu podiumurile interne şi internaţionale. Dovada? Două medalii de aur la kata individual şi pe echipe şi alte două de argint la kumite individual şi echipe. Patru distincţii a primit şi Victor Kuţaba, cu aur la kata individual şi argint la puterea a treia (kumite individual, respectiv kata şi kumite cu echipa), în vreme ce Diana Tatoiu a terminat prima la kumite individual, respectiv kata şi kumite cu echipa (8 ani). Nu putea lipsi de pe listă nici cea mai experimentată karateka din delegaţia deveană, Andra Daniliuc, prima la kata individual şi pe echipe, alături de aceasta mai urcând pe podium şi Darius Opriţoiu (de două ori argint, cu echipa, la kata şi kumite), Alexia Voicu (aur cu echipa la kata, bronz şi argint la kata şi kumite individual), Raul Vilcu (aur la kata echipe şi argint la kata individual) şi Daniel Cetean – aur la kata echipe şi argint la kumite, la aceaşi categorie.
„Sportivii noştri s-au autodepăşit şi au obţinut rezultate deosebite. Sunt mândru de ei şi îi felicit pentru felul cum au concurat”, a spus sensei Marius Biji, care a mai adăugat că întrecerea din Italia a fost ultima de mare importanţă din această perioadă a sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc